Am început să predau matematica online dinainte de pandemie când, din cauza sau datorită, nici nu știu cum să consider, unei probleme medicale, nu am mai putut să desfășor ședințele fizic. Unii părinți au renunțat din start, alții au continuat rămânând, totuși, sceptici.

Însă, totul a evoluat fantastic. Am descoperit împreuna cu cei cu care lucram că matematica e la fel, de înțeles, se înțelege ca și cum am fi față în față și fiecare se regăsește în confortul propriei case, mai ales dacă afară plouă, ninge, sunt 40 de grade. Dar cum?! Cum să explici geometria online?! Cum să desenezi piramida (să se mai și înțeleagă) și să și explici pe ea?! Cum să predai matematica online?!

Pentru mine tableta grafică este soluția. Este prietena mea cea mai bună când vine vorba să lucrez. Astfel, eu scriu pe ea și reușesc să proiectez mai departe, ca pe o tablă (virtuală), tot ceea ce vreau să explic. Cel de la celălalt capăt se simte ca la tablă (și credeți-mă, toți copiii vor la tablă, doar că profesorii le inspiră teama de ea, ca fiind o pedeapsă). Vă las și mai jos câteva imagini ca să vă faceți o idee.

Și cu toate că pandemia s-a terminat, oarecum, cei mai mulți dintre elevii mei preferă să lucreze online cu mine și acum. Iar rezultatele există și sunt foarte bune.

Cred că depinde de fiecare dintre noi cât de deschis este spre a face ceva nou și cât de ușor ne adaptăm la schimbările bruște ale vremurilor.